Secretul pierderii în greutate

Mâncarea unei diete sănătoase nu vă asigură că veți pierde în greutate. Greutatea dvs. este un echilibru între caloriile pe care le luați și caloriile pe care le ardeți. Veți pierde în greutate dacă mâncați o dietă cu conținut scăzut de calorii, în care ardeți mai multe calorii decât luați și veți câștiga în greutate dacă mâncați mai multe calorii decât ardeți. Adăugarea activității fizice vă permite să ardeți mai multe calorii decât dieta singură.

Orice plan de pierdere în greutate, care include exercitii fizice regulate este nu numai mai mult succes — este, de asemenea, mai sănătos. Mâncând o dietă sănătoasă și făcând exerciții fizice, vă mențineți oasele, mușchii și inima puternice și reduceți riscul de a dezvolta unele boli. Chiar dacă nu pierdeți neapărat în greutate, veți fi mai sănătoși și vă veți simți și veți arăta mai bine.

Înțelegeți buclele obișnuite

Pare destul de simplu, dar conduce atât de mult din comportamentele noastre, în special în jurul mâncării. În primul rând, se întâmplă ceva în viața ta. Ar putea fi bine sau rău. Se numește declanșator.

De exemplu, cum se simte atunci când mănânci o bucată bună de ciocolată sau o înghețată cu adevărat delicioasă?

O parte din creierul tău spune “Oh, asta se simte bine! Mai fă asta!”astfel încât să puteți păstra acel sentiment bun merge.

Deci creierul tău stabilește această memorie. “Data viitoare când vrei să te simți bine, ar trebui să mănânci niște înghețată!”Acum începi să asociezi înghețata cu senzația de bine. Și atunci începe pofta. Data viitoare când vezi înghețată, începi să ți-o dorești, chiar dacă nu ți-e atât de foame.

Cu cât faceți mai mult acest lucru, mâncând ceea ce duce la pofta care duce la senzație de bine, cu atât mai mult acest lucru este stabilit ca o buclă obișnuită.

Acest lucru funcționează și cu emoții negative. Ai fost vreodată țipat de șeful tău, de un prieten sau de un membru al familiei? Cum te simți? Nu prea bine, nu? La fel cum vrem să avem mai multe sentimente bune, vrem ca sentimentele rele să dispară cât mai repede posibil.

Cu cât faceți mai mult acest lucru – stresați-vă, ceea ce duce la pofta care duce la consumul de înghețată (sau ciocolată sau oricare ar fi mâncarea dvs. de confort), cu atât mai mult acest lucru devine un obicei. Ceea ce este dificil în ceea ce privește buclele obișnuite este că, cu cât practici mai mult aceste comportamente, cu atât devin mai automate. În timp, nici măcar nu mai alegeți în mod conștient aceste acțiuni.

Știi Ce Mănânci

Ceea ce am învățat din ani de cercetare în obiceiuri, dependențe și Neuroștiințe este că alimentele sunt probabil una dintre cele mai dependente substanțe de pe planetă.

Conform cercetărilor din ultimul deceniu, zahărul poate fi chiar mai dependent decât cocaina. Nu glumesc.

De fapt, atunci când șobolanii au posibilitatea de a alege între zahăr și cocaină, ghiciți ce preferă? Așa este-zahărul!

Și totuși, spre deosebire de cocaină, gustările zaharoase sunt disponibile în fiecare magazin alimentar, benzinărie și distribuitor automat din întreaga lume. Copiii le primesc ca parte a prânzurilor școlare și probabil că aveți o parte din această substanță periculoasă de dependență în cămară sau congelator chiar acum.

Există un motiv pentru care Doritos are o anumită culoare portocalie strălucitoare, iar sloganul cipului de cartofi Lay este “Betcha nu poate mânca doar unul” — și-au proiectat în mod deliberat jetoanele pentru a declanșa cel mai mare răspuns posibil al dopaminei în creier.

Învață Să Distingi Foamea Reală Și Foamea Emoțională

Mulți dintre noi mănâncă din obișnuință în loc de foame. Credem că ne este foame pentru că dorim mâncare. În realitate, putem fi pur și simplu stresați, plictisiți, obosiți, tristi sau nebuni și undeva pe parcurs am învățat să asociem aceste emoții cu foamea. Aceasta se numește foame hedonică sau emoțională, mai degrabă decât foame fiziologică sau reală.

Pentru mulți dintre noi, emoțiile noastre sunt atât de amestecate cu foamea, încât este greu de spus diferența în acest moment.

Deci, cum putem spune când suntem cu adevărat flămânzi și nu doar “flămânzi din obișnuință”?

Înapoi la conștientizare. Când ai mâncat ultima dată? A fost acum o oră de acum 6 ore? Aveți emoții puternice? Te-ai plictisit? Simțiți o dorință pentru un anumit tip de mâncare, mai ales unul care ar putea fi mai mult un aliment de recompensă cum ar fi ciocolata?

Nu există un răspuns perfect – este posibil să fie în mod legitim foame și să fie pofta de un tratament, dar acordând o atenție la modul în care ne simțim, putem începe să tachineze atunci când avem cu adevărat nevoie de calorii și atunci când suntem doar umple un gol emoțional.

Și dacă nu sunteți sigur, încercați să mâncați o mică gustare sănătoasă. [Chiar mai bine dacă îl mănânci cu atenție.] Așteptați 5 sau 10 sau chiar 15 minute și verificați-vă din nou cu stomacul. Încă ți-e foame? Dacă nu, este probabil că sunteți doar stresat de ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *